Post Nieuws en vragen

Nieuws en vragen:

Nieuws en vragen:  (22 november 2012)

De stamboomoudste Post: Johannes Post, is geboren omstreeks 1670 in Meeuwen (Noord-Brabant). Er is aldaar, mede door de vernietiging van het archief tijdens de Tweede Wereld oorlog, geen informatie over Johannes te vinden. Helaas het spoor stopt !?

Echter het blijkt dat in Tiel  op 23 juni 1670 Adrianus van Post trouwt met Lysbeth Jans. (Jans kan ook Gans zijn: heel slecht leesbaar).

Adrianus en Lysbeth krijgen twee zonen:

– Otto:     gedoopt 3 december 1671 en

Jan:       gedoopt 6 november 1673 te Tiel.

In alle archiefstukken rond die tijd en eerder komt de voornaam Johannes in Tiel niet voor. Wel is Jan een veelvoorkomende voornaam. Johannes en Jan is een logische verkorting in de genealogie.

Dus we hebben de hoop dat deze Jan onze Johannes is en Meeuwen de plaats is waar Johannes tijdelijk gewoond  heeft of naar toeverhuisd is.

Wie weet ?? Bewijsbaar: ??

We hebben geen hoop meer verder terug te komen in de tijd dan Johannes en Gijsbertien, getrouwd in januari 1696.

 

STAMBOOM probleem:

Een mijner tantes is getrouwd met Jan Los (geb. 28-01-1926 te Den Haag). Zijn moeder: Annigje Masje Los (geb. 21-01-1904) heeft nooit willen vertellen wie de vader was van Jan Los. Dit tot groot verdriet van de de zoon van Jan Los. Een ieder die meer weet of een vermoeden heeft over wie de mogelijke vader van Jan Los kan zijn, graag reageren (privacy gegarandeerd). Aangingen Masje Los heeft Jan Los niet zelf opgevoed en is later getrouwd en heeft kinderen gekregen.